mr. ir. T.L.H. Peeters Msc

Mr. ir. Tom Peeters Msc is zowel afgestudeerd als technisch bedrijfskundige (TUE, 1999) en in het Nederlands en Internationaal recht (2004). Voordat hij werd beëdigd als advocaat in 2004, werkte Tom sinds 1992 voor de Koninklijke Marine als marine-officier.

Vanaf 2004 heeft hij zich gespecialiseerd in het vastgoedrecht met een nadruk op publiek-private samenwerking (PPS), aanbestedingsrecht, bouwrecht en omgevingsrecht (vergunningenmanagement).

Tom adviseert zowel private partijen (kleine, middelgrote en grote ondernemingen) als (lokale) overheden over vastgoed gerelateerde vraagstukken. Vaak wordt hij vroegtijdig betrokken bij vastgoedprojecten en zorgt voor een doordachte vergunningenstrategie en bijbehorende aanbesteding en contractering. Hij heeft zowel aanbestedende diensten als gegadigden en inschrijvers geadviseerd over nationaal en internationaal aanbestedingsrecht en contracteringsvraagstukken (ook als een aanbesteding niet is vereist). Tom gaat daarbij creatieve oplossingen niet uit de weg, hetgeen heeft geleid tot een bijzondere expertise bij de toepassing van innovatieve aanbestedingen en samenwerking door middel van een coöperatie.  Tom is daarnaast betrokken bij aanbestedingsrecht en bouwrecht geschillen voor de (burgerlijke) rechter (zowel kort gedingen als bodemprocedures) en in arbitrages (Raad van Arbitrage voor de Bouw, Nederlands Arbitrage Instituut – NAI, Garantie Instituut Woningbouw – GIW, Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken).

Tom is werkzaam geweest bij vooraanstaande advocatenkantoren (CMS Derks Star Busmann N.V., Norton Rose Fulbright LLP) en heeft daar aangetoond te kunnen voorzien in dienstverlening op hoog niveau. Peeters Vastgoedadvocatuur onderscheidt zich echter door een geïntegreerde aanpak van vastgoed gerelateerde vraagstukken.

Door de unieke combinatie van technische bedrijfskunde en recht alsmede de voortvarende en pragmatische aanpak als voormalig marine-officier is Tom in staat cliënten adequaat en hoogwaardig te adviseren omtrent vastgoed gerelateerde vraagstukken. Tom is hierdoor in staat snel een inschatting te maken van de juridische risico’s en hiervoor een praktische oplossing aan te dragen.

Tom is lid van diverse beroepsverenigingen zoals de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht en de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten en blijft mede hierdoor op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in het vastgoedrecht.

Vanaf 2013 is Tom werkzaam als advocaat bij VANEPS en is daar managing partner met een bijzondere aandacht voor de vestigingen op Aruba en Bonaire.